Bambushæk - enkel og vintergrøn

07/04/2017
af Kvalitetsplanter Administrator

Bambushæk er en stedsegrøn og eksotisk plante, som giver din have et anderledes og moderne udtryk. Det er ikke nødvendig at klippe Bambus og derfor er denne et godt valg hvis du ikke ønsker at bruge for meget tid på havearbejde.

Høj bambushæk

Kvalitetsplanter.dk sælger kun Bambus Fargesia – også kaldet paraplybambus. Dette er en bambus art som passer meget godt til det danske klima. Trives bedst i sol / delvis skygge, plantet i næringsholdig og let jord som holdes jævnt fugtig om som sommeren.

Skal Bambushækken plantes et solrigt sted anbefaler vi for eksempel Bambus Rufa eller Bambus Trifina.

Plante Bambushæk

Bambus hækken kan blive bred og vi anbefaler at du afsætter ca 1 meter i bredden til hækken. Bambus har behov for god drænnering, så før du sætter bambus planterne i jorden bør lægge et drænlag med grus i bunden af plantegrøften og gerne blande lidt sand i plantejorden. I tillæg anbefaler vi at du blander lidt kompost i plantejorden. Husk at vande godt efter plantning.

Vedligeholde Bambushæk

Hvis du ønsker at beskære din Bambushæk bør dette gøres i maj. Senere på sæsonengen kræver Bambus ikke meget andet end næringsstoffer (for eksempel i form af at lægge barkdække og hornspåner om foråret). Vand løbende også lidt i vintermånederne (specielt i lune perioder).

Du kan se vårt utvalg i Bambus hæk her (link).