Kvalitetsplanter.dk har en målsætning - det er tilfredse kunder. Derfor sælger vi kun hækplanter af ekstra høj kvalitet fra udvalgte plantekoler i Danmark og Holland. Planteskolerne vi samarbejder med har tydelige kvalitetskrav og vores gartnere kontrollerer alle planter grundig før levering.

Overordnet tilbyder vi 3 forskellige typer hækplanter.

1. Barrodsplanter

En barrodsplante er en plante der sælges med bare rødder. Vores barrodsplanter har et fuldt udvikle rodsystemet fordi de, modsat planter i potte, ikke bliver begrænset af pottens omfang og deraf følgende begrænsede rodvækst. Barrotsplanter kan plantes forår (ca før 15. juni) og igen fra oktober.

Fordele ved barrodsplanter er at de er er billigere end planter i potte eller med klump, de kommer ofte i et bredere udvalg og i flere størrelser. Ulempen er at barrodsplanter må plantes hurtigst muligt efter levering, så de bare rødder ikke tørre ud.
2. Planter i potte eller med klump

Fordelen ved planter i potte er disse kan plantes stort set hele året. Du kan også opbevare planterne i lang tid før planting hvis du vander jævnlig. Hvis du sætter planter fra potte i jorden i juli/august er det vigtig at du vander ekstra grundig de første 2-3 uger efter planting,

Forår og efterår tilbyder vi også planter med klump (klumpplanter). På vores klumpplanter er det den "originale" jord som planterne har groet i der følger med. Derfor vil en stor del af de fine små rødder og rodspidser være bevaret. Modsat barrotsplanter har klumpen dog kun en vis udstrækning, og hele plantens vidt forgrenede rodnet får ikke plads i klumpen. Barrodsplanter har ofte længere rødder og en større rodmasse.


3. Færdighæk

Vores PRIMA FÆRDIG HÆK® planter har stået på planteskolens marker i 5-6 år og er fuldvoksne hækplanter som giver dig en færdig hæk fra dag 1. Vi garanterer at planterne har den rette tætte forgrening, volumen, tæthed og vækst. Det betyder, at du er garanteret den samme tæthed og kvalitet i planten uanset, hvilken hæk du bestiller og uanset hækkens højde. Hækplanten bliver altså ikke tyndere eller mindre voluminøs i 125cm højde sammenlignet med eksempelvis 180cm.